Long Stay

Vi erbjuder Long Stay till Portugal och fantastiska Quinta da Marinha under november till och med den sista mars. Under denna tid har vi dessutom svenktalande pros på plats där vi erbjuder allt från grönt-kort utbildning till damträning och lektioner.

Till Cascais och Estoril har folk åkt för att koppla av och roa sig ända sedan sekelskiftet. Kombinationen av Estorils lite lyxigare elegans med pampiga hus och det berömda casinot ihop med den gamla fiskebyn Cascais är verkligen lyckad. Detta är ett perfekt läge

Den gamla staden Sintra ligger bara ett par mil norr om Cascais och är verkligen värd ett besök. När man vandrar i de trånga gränderna är det lätt att förstås varför Svennis har kvar sitt hus i området. Pena Castle ligger på berget ovanför Sintra och är ett mästerverk byggt i “romantisk” stil på 1800-talet. Ta bussen upp eller förbered dig på en rejäl promenad om du vill gå hela vägen. Hela Sintra finns med på Unescos Världsarvslista.

Närheten till Lissabon, endast ca 25 minuter bort, gör förstås att ett besök även hit är lockande. Här finns oändligt med historia och sevärdheter vid sidan om trevliga caféer och restauranger. Missa inte gränderna i Alfamadistriktet!

Europas västligaste punkt på fastlandet ligger också här – Cabo da Roca. En gång i tiden var detta en plats där man bevakade all sjöinfart till Lissabon. Idag är det endast fyren som fortfarande är aktiv och vägleder trafiken på Atlanten. Här finns fina vandringsleder, utsiktsplatser och möjligheter att äta och dricka.

Banan är designad av Robert Trent Jones Sr. Det är en ganska platt bana kantad av en mängd pinjeträd som kan påverka spelet om du inte håller dig på fairway. Flertalet bunkrar och ett antal sjöar gör att du hela tiden måste vara på tårna och planera ditt spel. Blåsiga dagar bör du tänka till lite extra på dina klubbval. Signaturhålet är nr 3, en par 4:a  som går rakt ut mot havet och när du väl är uppe på green har du bara Atlanten utanför. Även Sintrabergen gör sig påminda på flera hål – fantastiskt vackert! Banan är “lätt” att gå och det finns naturligtvis golfbil för den som önskar.

Skärmavbild 2019-06-24 kl. 16.37.46 Skärmavbild 2019-06-24 kl. 16.36.12 Skärmavbild 2019-06-24 kl. 16.36.15